In Delft valt altijd iets nieuws te ontdekken

Gregor Bak is geboren in het oude Hippolytus ziekenhuis aan de Phoenixstraat in Delft.

Gregor groeide op in Oud-Rijswijk, maar zijn middelbare schooltijd bracht hij door op het Stanislascollege in Delft. “Dat had in die tijd een dependance naast het ziekenhuis waar ik geboren ben. In de schoolpauzes voetbalden wij op het Sint Agathaplein”, vertelt Gregor. In 1997 is hij in de binnenstad komen wonen. “Sindsdien ben ik steeds meer van Delft gaan houden met al haar historie en prachtige plekken. In deze vervelende coronatijd hebben mijn vrouw en ik heel veel wandelingen gemaakt door verschillende delen van Delft. Ondanks het feit dat we hier al meer dan dertig jaar wonen hebben we toch nog onbekende plekjes ontdekt. Zo waren we nog nooit naar het Wilhelminapark geweest, ondanks dat het naast onze oude school ligt. Het is veel groter dan we dachten en een oase van rust en groen. Kortom, in deze stad valt altijd nog iets te ontdekken!”

Historie

In de stad zijn allerlei mooie plekken te bezichtigen. Gregor heeft zelf een gevarieerde selectie aan favoriete plekjes. “De verstilde hofjes vind ik prachtig zoals bijvoorbeeld Het Hofje van Pauw en het Klaeuwshofje. Maar ook het Agathaplein met de Prinsenhof, het Doelenplein en de Beestenmarkt met de allure van een gezellig Frans plein! Het is ook heerlijk om langs de Vliet of in het Abtswoudse Bos te wandelen. Delft heeft daarnaast een heel gezellig en gevarieerd winkelaanbod van hoge kwaliteit!”

Ik vrees dat er van kerstconcerten weinig terecht komt in dit coronajaar

Herinneringen

Gregor heeft veel mooie herinneringen aan de stad. “Ik heb hier een hartstikke leuke middelbare schooltijd gehad, een prachtige bruiloft, de liefde van mijn leven komt uit de Balistraat, een mooie werkplek als muziekdocent, de kerstzangen op de Markt en in de prachtige Maria van Jessekerk, de Korencup in de Van der Mandelezaal, de grachtenconcerten met Francis van Broekhuizen en heel veel etentjes in leuke restaurants!”

Normaal gesproken dirigeert Gregor veel kerstconcerten, dit jaar loopt het helaas anders. “Ik vrees dat er van kerstconcerten weinig terecht komt in dit coronajaar. De decembermaand is normaal de drukste periode van het jaar voor mij. Ik kan mij op dit moment niet voorstellen dat de kerstconcerten met Cantiamo of het Oeral Kozakkenkoor door kunnen gaan of dat we met duizend mensen samen kerstliederen gaan zingen. Het Coronavirus heeft een grote invloed op mijn werkzaamheden. Dat geldt helaas voor veel mensen. Ik hoop van harte dat we in 2021 weer muziek kunnen maken voor een groot publiek, concerten kunnen geven in ons mooie theater en dat onze topburgemeester weer komt zingen tijdens een sfeervolle Kerstvolkszang!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *