Delft anders dan anders, een stad in lockdown

Fotograaf Herman Zonderland heeft sinds het begin van de coronacrisis Delft vastgelegd op beeld. Deze maand verscheen het boek ‘Delft anders dan anders’ met alle foto’s. Een mooi geschenk voor een dierbare in de donkere decembermaand!

Het afgelopen half jaar heb ik door Delft gefietst en gewandeld, op jacht naar foto’s die deze bijzondere periode illustreren.

Vanaf half maart dwaalde de Delftse fotograaf met zijn camera door zijn stad die in een intelligente lockdown verkeerde en hij verwonderde zich. In zijn blog maakte hij ons maandenlang deelgenoot van wat hij zag en wat dat met hem deed. Daar bleef het niet bij, want inmiddels is ook een boek vol foto’s en verhalen op de markt. “Het afgelopen half jaar heb ik door Delft gefietst en gewandeld, op jacht naar foto’s die deze bijzondere periode illustreren.

Aanvankelijk trof ik een totaal desolate stad aan. Gelukkig hebben we nu een stad die weer voorzichtig is opgeleefd. Mijn pad kruiste vele creatieve geesten die van de nood een deugd maakten. Die op een positieve manier er het beste van probeerden te maken. Om die reden trok ik altijd met heel veel plezier de stad in. De veerkracht van vele mensen deed me deugd.”

Fotoboek

Het fotoboek dat nu op de markt is, bestaat uit 19 thema’s. Anneke van de Berg is daarbij aangesteld om de teksten te verzorgen. De oplage van het boek bestaat uit 2000 exemplaren en de verkoopprijs is 17,50 euro. De initiatiefnemers willen de kopers vragen bij aankoop van een boek, één of meerdere boeken te doneren aan zorgmedewerkers. Een bedankje voor wat zij voor ons deden en nog steeds doen in coronatijd. Wat fotograaf Herman door zijn lens zag, zagen de zorgmedewerkers niet omdat er 24/7 gewerkt moest worden. In het Reinier de Graaf ziekenhuis, maar ook in zorginstellingen, waaronder GGZ, GGD, Pieter van Foreest en Ipse de Bruggen. Kijk op www.zonderland.nl voor meer informatie en foto’s van dit bijzondere project.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *