Heel Delft in één online warenhuis

DELFT – Het is zover: We Are Delft is live! Dit digitale platform is loyaal aan lokaal en laat zien wat onze local heroes in huis hebben. Haal alles uit de stad!

Door Cheyenne Toetenel

Achter de schermen is door initiatiefnemers René van Dijk, Melanie Haaksma en Bram Rontberg jr. hard gewerkt om dit lokale platform waar te maken. We Are Delft is een vervolg op Support Delft, het platform voor en door ondernemers. “Support Delft is ontstaan tijdens de eerste lockdown”, vertelt René. “Dit platform was met zo’n 30.000 bezoekers per maand een groot succes en bood ons nieuwe inzichten voor een Support Delft 2.0. Een platform dat niet alleen tijdens de coronacrisis bijdraagt aan de lokale economie, maar structureel van waarde is. Daaruit is We Are Delft ontstaan; een allesomvattend platform waarop wij én lokale ondernemers zelf laten zien wat Delft te bieden heeft. Niet alleen de binnenstad, maar ook de buitenwijken.”

Uniek in Nederland

“Het is belangrijk voor de aantrekkelijkheid van de stad om in één oogopslag te kunnen zien wat er te beleven is in Delft en welke unieke boetiekjes we hier allemaal hebben”, vertelt Melanie. “Delft omvat veel mooie bedrijven, daar zijn we trots op. Op We Are Delft vind je lokale blogs, een uitagenda, de laatste trends en een bedrijvengids om die boodschap uit te dragen. Met deze omgeving willen wij Delftenaren inspireren en verleiden om de stad in te trekken en de lokale ondernemer te steunen. Maar wat het platform écht uniek maakt, is de webshopfunctie die We Are Delft tot een digitaal warenhuis van de stad maakt. Ook voor mensen die niet naar de ondernemer kunnen of durven in deze tijd, is dit ideaal. Bestel voor 14.00 uur in één keer bij verschillende lokale ondernemers en je hebt jouw producten dezelfde avond in huis in één pakket.” We Are Delft werkt samen met de lokale Fier Fietskoerier en Izipack om een snelle en duurzame levering mogelijk te maken. “Of het nu gaat om kleding, bloemen, sinterklaascadeaus of de dagelijkse boodschap, alles komt met hetzelfde gemak jouw kant op”, aldus René. “Maar ook als je trek hebt in een lekkere maaltijd, biedt We Are Delft een fijn overzicht van gerechten die je kunt bestellen bij de lokale horecaondernemer.”

Local heroes

Verschillende lokale ondernemers hebben zich al vóór de lancering bij We Are Delft aangesloten en gaan de samenwerking vol enthousiasme aan. “Dit is de perfecte en makkelijkste manier om producten aan heel Delft aan te bieden”, aldus Sasja Roodenrijs van Chef Cookie. “Zeker voor mij, aangezien ik nog maar kortgeleden ben begonnen met mijn onderneming. Dit is een mooie kans om mijn cookies kenbaar te maken bij de Delftenaren.” Ook Angela de Haan van Il Tartufo is te spreken over het initiatief. “Het is nu heel belangrijk dat ondernemers hun krachten bundelen. Ook voor consumenten is dit fijn, want zij hebben nu de gelegenheid om op een gemakkelijke manier bij meerdere lokale ondernemers tegelijk te bestellen. Ik ben heel benieuwd wat dit gaat doen voor Delft.” Anja ’s Gravemade van ’t Stoffig Pakhuis sluit zich bij Angela aan. “We moeten verbinden en elkaar wat gunnen. Dit past gelukkig goed bij het karakter van Delft.” Jarl Broekhuizen van Sevenhills wijst op het belang van samenwerken, niet alleen in coronatijd maar ook erna. “De samenleving wordt steeds digitaler en dat maakt We Are Delft tot een platform met veel potentie. Natuurlijk om producten van lokale ondernemers te bestellen, maar ook om de zaken bekender te maken bij de Delftenaren.” Bas Vollebregt, wethouder Economie is enthousiast over We Are Delft: “Mooi initiatief om de lokale economie te ondersteunen in deze moeilijke periode. Het maakt lokaal kopen en verkopen voor Delftse consumenten en ondernemers een stuk gemakkelijker. Ik hoop dan ook dat veel ondernemers zich aansluiten en veel Delftenaren het platform zullen bezoeken.”

Live

We Are Delft is vanaf dit weekend in de lucht, maar blijft constant in ontwikkeling. “We beginnen nu met een relatief klein groepje ondernemers, maar het aantal groeit elke dag”, vertelt Melanie. “Het is daarom belangrijk dat mensen ons blijven volgen, ook op social media, zodat we samen alles uit de stad kunnen halen. En attendeer jouw local hero er gerust op zich aan te sluiten bij dit platform.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *