Ervaar Johannes Vermeer bij Vermeer Centrum Delft!

Het zijn onzekere tijden voor culturele instellingen. Zo ook voor het Vermeer Centrum Delft. Toch maakt Herman Weyers, directeur van het centrum aan de Voldersgracht 21, zich er niet al te grote zorgen om. “Ik ben blij dat we weer open mogen!”

Natuurlijk vond hij het vervelend dat het informatiecentrum over de 17e-eeuwse Delftse schilder Johannes Vermeer tijdelijk dicht moest, maar de winkel bleef wel open. In samenspraak met de ruim 70 vrijwilligers die dit centrum draaiende houden, werd besloten toch gewoon de hele week elke dag van 11.00 uur tot 17.00 uur open te zijn. Speciaal voor al die mensen die leuke cadeautjes zoeken voor het Sinterklaasfeest en het Kerstfeest. Op deze manier is, ook nu, iedereen in staat om op een rustig moment te komen kijken in de winkel en zich niet gehaast te voelen. En vanzelfsprekend worden alle geschenken mooi verpakt in speciaal cadeaupapier.

Keur aan artikelen

Om je heen kijkend in de ruim opgezette winkel aan de Voldersgracht, zien we een grote keur aan aardige, leuke, mooie en interessante artikelen. Natuurlijk wel vrijwel allemaal met een afbeelding van één van de werken van deze Delftse meester. Ovenwanten, snijplanken, borden, servetten, peper- en zout stelletjes, espressokopjes en onderzetters zijn maar een klein deel van het assortiment voor de gedekte tafel.

Liever iets voor de kinderen? Ook dat kan. Denk aan speciale figuurtjes van Play Mobil, puzzels en spelletjes, kleurdozen, poppen en een reeks aan speciale kinderboeken over Vermeer en kunst in het algemeen. Het valt op dat in deze winkel voor elke portemonnee iets te koop is. Van een kleinigheidje voor in de schoen of voor de surprise voor het klasgenootje dat getrokken is, tot een mooi wandkleed, een Proud Mary van Royal Delft of een modern vormgegeven wandbekleding. En dan zijn er natuurlijk nog de kalenders voor volgend jaar, allerhande papierwaren en een grote collectie boeken over Vermeer.

Bestellen

Wie liever niet naar de winkel in hartje Delft komt, kan altijd even mailen met info@vermeerdelft.nl en vragen of een bepaald artikel bestaat en aanwezig is. Diegenen krijgen dan een mail terug met foto van het betreffende artikel, inclusief prijs en kosten voor verzending. De vrijwilligers van het Vermeer Centrum Delft zijn gewend om artikelen naar alle delen van de wereld te verzenden. Ook diegene die iets zoekt voor vrienden in het buitenland, kan er dus terecht.

Informatiecentrum

Gelukkig is een bezoek aan het informatiecentrum nu ook weer mogelijk. Het werk van de beroemde 17e-eeuwse schilder Johannes Vermeer hangt verspreid over de wereld, maar in het Vermeer Centrum Delft kun je het hele oeuvre van de Delftse meester bewonderen. Je waant je hier even in de 17e eeuw. Je maakt kennis met de schilderijen van Vermeer, zijn leven en gezin. Leer de symbolen in Vermeers schilderijen herkennen. Veel doeken van Vermeer gaan over de liefde. De ene keer is dat overduidelijk, de andere keer verwijst hij er onopvallend naar door bepaalde voorwerpen of details te schilderen. Zijn tijdgenoten kenden de betekenissen van deze symbolen, maar vandaag de dag weet niet elke toeschouwer waar deze voor staan. In het Vermeer Centrum weten ze je er van alles over te vertellen.

Bezoek

Een bezoek aan de winkel en het informatiecentrum over Johannes Vermeer is elke dag mogelijk tussen 11.00 uur en 17.00 uur. Kijk op www.vermeerdelft.nl voor meer informatie en tickets.