Wordt het stoofpeertjes-ijs? Of een bonbon met lokaal bier? Misschien een chocolaatje met glühwein erin? Of een ijsje met aardbeien van de kwekerij verderop? In chocolaterie De Lelie is niets ‘gewoon’. Elke smaak is grondig getest. Elk ingrediënt is vers. Daar zorgen eigenaren Ingrid en Sjaak den Bleker hoogstpersoonlijk voor.

‘Bij ieder kruidenkraampje op de markt staan we stil. We proeven alles, vinden overal inspiratie voor nieuwe smaken. Op vakantie dronk ik eens een mojito. Zo’n lekkere combinatie van smaken! We hebben de barman gesmeekt om de ingrediënten achterop een bierviltje te schrijven. Toen we thuiskwamen pakte mijn man niet eens zijn koffer uit. Hij ging direct door naar de keuken om te experimenteren met een nieuwe ijssmaak,’ lacht Ingrid.

Het winkelgedeelte van chocolaterie De Lelie aan de Voorstraat is smal en klein, maar het pand loopt veel verder door. Het draait hier niet alleen om de toonbank. Sterker nog, het echte werk gebeurt achterin. Daar waar bewegende ketels de chocolade op perfecte temperatuur houden. Daar waar Sjaak en Ingrid met hun team elk stukje chocola met de hand maken. 

Ingrid: ‘Het kan weken duren voordat een nieuwe smaak perfect uitgebalanceerd is. Het hele team, onze familie, de buren, iedereen is erbij betrokken. We blijven proeven van stukjes chocolade of lepeltjes ijs. Ben ik druk met een deadline op kantoor, staat Sjaak ineens voor mijn neus. “Dit moet je echt proeven!”’

En dat is wat je als klant ook wilt. Próeven. Al die smaken. Houd bij een bezoekje dus rekening met wat keuzestress. Of download de app van de Lelie en maak thuis alvast een keuze.


NB: In de herfst- en winterperiode wordt op de locatie in de Voorstraat alleen chocolade verkocht. Je kunt wel het hele jaar rond een ijsje halen bij De Lelie op locatie Gasthuislaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *