Een snoepwinkel voor volwassen meisjes, dat is giftshop Loco Lama. Sjiek, kleurrijk en verrassend. Van fijne kettinkjes tot keramieken krukjes of een giraf van een meter. Je proeft er de liefde voor kunst en de makers.

Het concept is gebaseerd op de persoonlijke smaak en humor van eigenaresse Lotte de Vries. ‘Kunst en design raken me. In mijn kindertijd speelde ik museumpje. Ik maakte tentoonstellingen op mijn kamer. Ik houd ervan als kunst mensen een beetje choqueert. Of als het flauwe humor bevat. Dat ‘out of the box gevoel’ wil ik ook in mijn winkel.’ 

Lotte begon ooit met een kraampje op de antiekmarkt. ‘We verkochten foute sierraden.’ Na de marktkraam kwamen er pop-up stores met produkten van kleine kunstenaars en designers. Sinds twee jaar heeft Loco Lama een vast pand. Naast grote Nederlandse merken als Pol’s Potten, blijft er ruimte voor kleine makers. Zoals Jasmin Djerzic. Lotte: ‘Hij maakt produkten met een knipoog. Zoals My Hero: een vaas die dreigt om te vallen maar wordt tegengehouden door een held. In het begin kwam Jasmin met een kinderwagen vol keramiek mijn pop-upstore binnen. Inmiddels gaat het heel goed met zijn bedrijf. Mooi om te zien hoe leveranciers met je meegroeien. Ik wil graag een springplank voor ze zijn.’ In de winkel liggen nu bijvoorbeeld sierraden van de Delftse ‘Liselot’ en grafische prints van French Toast Studio, van designduo Nienke Mulder en Amanda Swart.

Loco Lama zelf is ook nog niet uitgegroeid. Inmiddels is er een eigen ontwerpstudio. Dit ‘home & gifts’- merk verovert langzaam Europa.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *