Het verhaal achter…

Delftse ondernemers

Tamara Vreugdenhil gaat in gesprek met inspirerende Delftse ondernemers. Naast dat zij ze een podium wil geven, wil ze hiermee ook zoekenden, jonge, ambitieuze mensen inspireren om te gaan doen wat ze écht leuk vinden.

Tamara Vreugdenhil
Tamara Vreugdenhil

Er zijn op dit moment erg veel mensen die blijven hangen in een baan die eigenlijk niet meer bij ze past, dit omdat ze vaak niet precies weten wat ze willen óf simpelweg niet voor hun droom durven gaan.

Via deze reeks wil zij mensen meenemen in het verhaal van een Delftse ondernemer. Welke stappen zijn er afgelegd om uiteindelijk het avontuur aan te durven gaan. En geeft het een kijkje achter de schermen, want hoe ziet een werkdag eruit en wat komt er allemaal bij kijken.

Chef Cookie

Een introductie

Vanuit haar flat in een klein keukentje begon zij aan een nieuw avontuur. Koeken bakken. Ik weet zeker dat zij nog geen 5 maanden geleden niet had durven dromen dat dit zoo hard zou groeien.

Ondertussen bakt ze 1100 koeken vanuit haar keukentje op 4 hoog, maar niet voor lang meer. Er is een pand gevonden, zodat ze geen mensen meer teleur hoeft te stellen.

Ze vertelt o.a. waarom zij stopte met Jans, wat zij samen met haar broer succesvol had opgebouwd, hoe het ondernemen toch weer begon te borrelen tijdens haar baan in loondienst, en hoe stemmetje riep doe het nou maar gewoon, als je het niet doet dan weet je het niet.

Eva Zoë Fotografie

Een introductie

Eva is op dit moment misschien nog een groentje in Delft, toch zie ik haar al meerdere keren voorbij komen. Ook zij geeft ondernemers in Delft een podium, maar dan door mooie beelden te schieten. En dat is niet het enige. Het thema draait bij haar om de liefde en daar kunnen we nooit genoeg van krijgen.

Ze legt de liefde vast door mooie plaatjes te schieten op bruiloften, maar ook liefde voor jezelf en je lichaam via boudoir foto’s. Klinkt spannend. In deze aflevering vertelt Eva van Damme Het Verhaal Achter Eva Zöe Fotografie. Wat is boudoir precies, waarom is het thema liefde zo belangrijk voor haar en hoe combineert zij dit als moeder van 3 jonge meiden?

O'Donna

Een introductie

Deze boetiek is de afgelopen jaren enorm gegroeid en waarschijnlijk niet alleen in vierkante meters. Wat in 2006 begon als klein gezellige mode boetiek is ondertussen 2x zo groot geworden. Het is er dan ook vaak gezellig druk met trouwe, vaste klanten.

Wat is er in al die jaren veranderd? En kan zij het moment van 2006 waarop het avontuur begon nog goed herinneren? In deze aflevering ga ik in gesprek met Odette Dorjee en hoor je het verhaal achter O’Donna. We hebben het gehad over het begin van O’ Donna, hoe zij omgaat met deze en de vorige crisis en hoe zij een wel hele verrassende stap zette tijdens de lockdown.

Il Tartufo

Een introductie

Al jaren staat er een rij tijdens lunchtijd bij dit kleine stukje Italië in de binnenstad van Delft. Wanneer je hier binnenstapt hoor je het geluid van de koeienbel en voelt het alsof je bij een warme Italiaanse familie binnenstapt.

Fabio zit dan ook samen met zijn dochter Chiara bij mij aan de keukentafel om zijn verhaal te vertellen. Fabio vertelt o.a. hoe Il Tartufo is ontstaan, hoe hij binnen 10 minuten het pand overnam en naar huis ging om te vertellen wat zijn plan was.

Hij vertelt je over het authentieke Italiē en waar de naam Il Tartufo vandaan komt.

Loco Lama

Een introductie

“Leef op het avontuur en gewoon gaan”, aldus Lotte de Vries. Ook al wist zij vroeger niet zo goed wat ze wilde doen, er was duidelijk een rode draad te zien voor kunst en creëren.

Nadat ze moeder werd, besloot ze te gaan doen wat ze écht leuk vond. Ze begon ooit samen met haar zus op de antiekmarkt op zaterdag. Daarna volgden verschillende pop-up stores, waardoor ze voelde dat het tijd werd voor iets vast en ontstond Loco Lama.

We Are Delft

Een introductie

In deze aflevering hoor je het verhaal van 2 hele ondernemende personen. Melanie Haaksma & Rene van Dijk vertellen alles over het platform We Are Delft wat zij samen met Bram Jr Rontberg opstartten tijdens corona.

Ze vertellen o.a. hoe het idee is ontstaan, waarom ze het zo belangrijk vinden om ook andere ondernemers te helpen en hoe ze de Delftse bol.com willen worden.

Groene Vingers

Een introductie

De groene vingers zijn Karin met de paplepel in gebracht als tuindersdochter.

Karin vertelt o.a. hoe zij op 19 jarige leeftijd samen met haar zus het tuincentrum van haar ouders overnam, hoe ze tijdens haar baan in loondienst, nadacht of ze dit wel echt tot haar pensioen wilde doen.

Ze vertelt over hoe een coachtraject haar hielp te ontdekken waar ze écht blij van werd, zocht uit wat haar tegenhield om de stap te durven zetten.

En daar ontstond Groene Vingers!

Hanno

Een introductie

De hoogzwangere Kim vertelt bij mij thuis aan de keukentafel over het avontuur wat zij samen met haar vriend Hugo begon.

We hebben het o.a. over:

  • het ontstaan van Hanno,
  • de reis,
  • de voor -en nadelen wanneer je dochter van bent,
  • hoe het is om nog geen jaar open te zijn en dan moet dealen met de corona maatregelen, en
  • natuurlijk over het grote succes van de avonden uit thuis met Hanno.

Bij Marlies

Een introductie

Marlies van der Linde opende 8 jaar geleden haar winkel op De Beestenmarkt, dit groeide in no-time uit tot een begrip in Delft.

Ik was benieuwd hoe dit zo’n groot succes is geworden en ging met haar in gesprek. Marlies vertelt over het ontstaan van Bij Marlies, de angst om te beginnen, hoe het ondernemen en liefde voor fashion als klein meisje al in haar zat en hoe zij het pand op De Beestenmarkt al op het oog had, voordat het überhaupt leeg stond.

NOOK

Een introductie

Op de hoek van de Achterom hebben Kim & Thanee hun knusse gezellige kapsolon Nook. Zij vertellen in deze aflevering hoe zij 10 jaar hebben samen gewerkt, vriendinnen werden en al jaren droomden van hun eigen salon.

Wat hun grootste kappersblunder is geweest. (Dit wil je echt niet!) Ze vertellen wat Nook net dat beetje anders maakt en hoe ze dit combineren met het leven als mama met jongen kinderen.